Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Aktivnosti Vesti Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u Beogradu

Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u Beogradu

Jasmina KrštenićU Beogradu je 27. marta 2018.godine u hotelu "Radisson Blu Old Mill" održana regionalna konferencija u organizaciji Holandskog helsinškog komiteta, Univerziteta u Lajdenu i Haške akademije za lokalnu upravu. Učestvovali su predstavnici zemalja Zapadnog Balkana koji su bili članovi delegacija svojih zemalja na obuci u Hagu u toku 2017.godine.

Jasmina KrštenićRad konferencije je otvorio i pozdravio Ambasador Kraljevine Holandije u Republici Srbiji i Crnoj Gori, Njegova ekselencija Henk van der Dool, kao i Pepijn Gerrits, izvršni direktor Holandskog helsinškog komiteta i Rick Lawson, profesor Evropskih ljudskih prava na Univerzitetu u Lajdenu, Kraljevina Holandija.

Regionalna konferencija "Alumni dani mart 2018" u BeograduU okviru sedam tematskih grupa razmotrena je realizacija planova u zemljama čije su delegacije učestvovale u obuci u sedam različitih treninga: Integritet državnih službenika, Upravljanje pravdom, Javne nabavke, Ljudska prava i manjine, Decentralizacija i učešće građana, Sloboda medija i Upravljanje javnim finansijama.

Kao učesnik dve obuke, Integriteta državnih službenika i Slobode medija, učestvovala sam u prezentaciji ostvarenja plana u okviru rada Tužilaštva u obuci za Slobodu medija gde sam naglasila da svako tužilaštvo u Republici Srbiji ima zamenika javnog tužioca zaduženog za odnose sa medijima i da je Tužilaštvo ostvarilo profesionalan kontakt sa predstavnicima medija u pogledu izveštavanja medija o radu Tužilaštva, kao i približavanja važnosti i kompleksnosti rada Tužilaštva građanima i širokoj javnosti.

Takođe sam učestvovala u radionici " Nezavisnost sudije i pravosuđa, od pravnog pravila do vladavine prava" čiji je koordinator bila sudija i zamenik predsednika Okružnog suda u Amsterdamu, Esther de Rooij.

Pripremila:
Jasmina Krštenić
zamenik javnog tužioca

Poslednje vesti

Prevod dela Izveštaja Evropske komisije o Srbiji od 17. aprila 2018. Prevod dela Izveštaja Evropske komisije o Srbiji od 17. aprila 2018. Izdvojeno iz Izveštaja Evropske komisije o Srbiji objavljenog 17.4.2018. u Strazburu. More detail
Saopštenje UTS i Poverenika za samostalnost tužilaca Saopštenje UTS i Poverenika za samostalnost tužilaca Poverenik za samostalnost tužilaca i predsednik Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Goran Ilić, povodom izveštaja Evropske komisije... More detail
Udruženje tužilaca Srbije - Goran Ilić i Nenad Stefanović za Betu, Blic i Insajder: Ministarstvo nije uvažilo primedbe struke, cilj izmene Ustava potpuna politička kontrola nad tužilaštvom Udruženje tužilaca Srbije - Goran Ilić i Nenad Stefanović za Betu, Blic i Insajder: Ministarstvo nije uvažilo primedbe struke, cilj izmene... Član Upravnog odbora Udruženja tužilaca Srbije Nenad Stefanović izjavio je da je konačna verzija izmena Ustava u oblasti pravosuđa, koju je Ministarstvo... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije