Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Pismo neizabranim članovima Udruženja


Beograd, 19. decembar 2009.


Poštovani/a,

Nakon objavljivanja odluke Državnog veća tužilaca o izboru zamenika javnih tužilaca, saznali smo da niste izabrani za nosioca javnotužilačke funkcije.

Javno tužilaštvo je nakon opšteg ponovnog izbora ostalo bez znatnog broja iskusnih i stručnih tužilaca i zamenika.

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije je i tokom samog procesa opšteg ponovnog izbora zauzelo kritički stav o pojedinim odlukama donetim u toku njegovog trajanja i zahtevima i inicijativama pokušavalo da koriguje sam postupak.

U prilog ilustraciji naših stavova, dostavljamo Vam: Inicijativu za preispitivanje i izmenu Odluke o broju zamenika javnih tužilaca i pismo-zahtev o javnosti rada DVT-a.

Takođe Vas obaveštavamo da će Upravni odbor Udruženja održati sednicu na kojoj će se razgovarati o rezultatima reizbora. Sednica će se održati u prostorijama Udruženja (Gračanička 18, Beograd) sa početkom u 11:30 časova, 24. decembra 2009. godine i biće otvorena za javnost.

I na kraju, podsećamo Vas da član 8. Statuta Udruženja predviđa da zadržavate status člana Udruženja sve dok ste bez drugog zaposlenja.

Predsednik Izvršnog saveta
Aleksandar Milosavljević

Predsednik Upravnog odbora
Goran Ilić


Poslednje vesti

Ilić: Nedopustiva praksa zvaničnika u slučaju Cvetkovića Ilić: Nedopustiva praksa zvaničnika u slučaju Cvetkovića Poverenik za samostalnost javnog tužilaštva Goran Ilić izjavio je da konferencije za novinare i izjave najviših državnih zvaničnika o tome do kakvih... More detail
Goran Ilić: Kako da tužilac vodi istragu protiv političara ako ga bira politika? Goran Ilić: Kako da tužilac vodi istragu protiv političara ako ga bira politika? Predsednik Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić navodi da aktuelni ustavni amandmani vode politizaciji pravosuđa i smanjenju nezavisnosti. Ako vrhovnog... More detail
Delegacija iz Kenije u poseti Udruženju tužilaca Srbije Delegacija iz Kenije u poseti Udruženju tužilaca Srbije Predsednik Udruženja tužilaca Srbije, dr Goran Ilić i potpredsednica Programskog saveta UTS, dr Marina Matić Bošković sastali su se sa delegacijom... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije