Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Pismo neizabranim članovima Udruženja


Beograd, 19. decembar 2009.


Poštovani/a,

Nakon objavljivanja odluke Državnog veća tužilaca o izboru zamenika javnih tužilaca, saznali smo da niste izabrani za nosioca javnotužilačke funkcije.

Javno tužilaštvo je nakon opšteg ponovnog izbora ostalo bez znatnog broja iskusnih i stručnih tužilaca i zamenika.

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije je i tokom samog procesa opšteg ponovnog izbora zauzelo kritički stav o pojedinim odlukama donetim u toku njegovog trajanja i zahtevima i inicijativama pokušavalo da koriguje sam postupak.

U prilog ilustraciji naših stavova, dostavljamo Vam: Inicijativu za preispitivanje i izmenu Odluke o broju zamenika javnih tužilaca i pismo-zahtev o javnosti rada DVT-a.

Takođe Vas obaveštavamo da će Upravni odbor Udruženja održati sednicu na kojoj će se razgovarati o rezultatima reizbora. Sednica će se održati u prostorijama Udruženja (Gračanička 18, Beograd) sa početkom u 11:30 časova, 24. decembra 2009. godine i biće otvorena za javnost.

I na kraju, podsećamo Vas da član 8. Statuta Udruženja predviđa da zadržavate status člana Udruženja sve dok ste bez drugog zaposlenja.

Predsednik Izvršnog saveta
Aleksandar Milosavljević

Predsednik Upravnog odbora
Goran Ilić


Poslednje vesti

Pohvala jedino za uvođenje Poverenika za samostalnost tužilaca Pohvala jedino za uvođenje Poverenika za samostalnost tužilaca U izveštaju organizacije Grupe država protiv korupcije (GRECO), pod tačkom 60, između ostalog pohvaljena je inicijativa uvođenja Poverenika za samostalnost... More detail
Nenad Stefanović za Vreme: Ustavne promene i posledice Nenad Stefanović za Vreme: Ustavne promene i posledice Ministarstvo pravde je objavilo tzv. radni tekst amandmana za oblast pravosuđa, sa kojim je napravljen zaokret u odnosu na usvojeni akcioni plan, u pravcu... More detail
Strukovna udruženja: Izmene Ustava umanjuju nezavisnost Strukovna udruženja: Izmene Ustava umanjuju nezavisnost Lidija Komlen-Nikolić iz Udruženja tužilaca Srbije je na konferenciji za novinare u Beogradu ukazala da predloženi amandmani ne obezbeđuju samostalnost... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije