Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja IN MEMORIAM Jasminka Penezić Popović

IN MEMORIAM Jasminka Penezić Popović

UTSDana 18. februara 2017. godine preminula je naša draga koleginica Jasminka Penezić Popović, zamanik javnog tužioca u Višem javnog tužilaštvu u Užicu i dugogodišnji član Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

Povodom smrti Jasminke Penezić Popović:

Dame i Gospodo,

Danas smo se okupili tužnim povodom, zbog smrti naše drage Jasminke, koja je nažalost izgubila bitku koju je sa bolešću dugo vodila. I u bolesti, kao i u životu bila je dostojanstvena, bila je hrabra, ali postoji ono više, što je nesavladivo i sa čim seniko ne može izboriti. Kolektiv Višeg javnog tužilaštva u Užicu ostaje bez važne karike, bez Jasminke, koja je profesionalno i odano vršila svoju dužnost, bila uzor svima, a nama koji smo dolazili posle nje ukazivala na putokaze kako u poslu, tako i u životu. Bila je vedra, iskrena, bila je osoba sa svim znanjima koJe Je neštedimice delila sa svima nama.

Jasminka Penezić Popović rođena je 24. oktobra 1956. godine u Užicu, gde je završila osnovnu školu, a potom i Gimnaziju. Nakon završetka Gimnazije upisuje Pravni fakultet u Beogradu na kome je diplomirala 1980. godine i iste godine je počela da radi u Opštinskom javnom tužilaštvu u Užicu. Nakon pripravničkog staža i položenog pravosudnog ispita 1983. godine prešla je da radi u Opštinu Užice, na mestu sekretara Veća mesnih zajednica, da bi se opet vratila 1988. godine u Opštinsko javno tužilaštvo u Užicu na mesto zamenika Opštinskog javnog tužioca. 2005. godine izabrana je za zamenika Okružnog javnog tužioca u Užicu na kom poslu, odnosno na poslu zamenika Višeg javnog tužioca u Užicu je ostala do kraja života. 1981. godine venčala se sa Gavrilom Popovićem sa kojim je 1990. godine dobila ćerku Kseniju.

Nakon Jasminkine smrti više ništa neće biti isto. Ostaće velika praznina. Kao dobra i uzorna majka nedostajaće svojoj ćerki Kseniji, koja je od nje mogla da nauči samo ono što čoveka i čini čovekom. Nedostajaće i svom suprugu Gavrilu sa kojim je provela gotovo ceo život i sa kojim se međusobno na najbolji mogući način dopunjavala. Nama njenim kolegama nedostajaće oni svakodnevni razgovori, saveti i prosto jedna ljudska toplina koju je ona sobom nosila.

U ovom teškom momentu oproštaja obraćajući se njenom dobrom duhu mogu da poručim da ćemo se naše Jace uvek sećati kao dobrog druga, dobrog kolege i čoveka iznad svega. Posebno se obraćam porodici pokojne Jasminke i želim da im kažem u ovom trenutku žalosti da na Jasminku treba da budu ponosni, da je se sećaju baš onakve kakva je i bila, a mi svi ćemo je pamtiti zauvek.

Neka joj je večna slava i Hvala joj!

Poslednje vesti

UTS osuđuje zlonamerne komentare Alumni kluba Pravosudne akademije UTS osuđuje zlonamerne komentare Alumni kluba Pravosudne akademije Ispred Udruženja tužilaca osuđujem zlonamerne komentare Alumni kluba. Postupak izbora sproveden je u skladu sa zakonom i Pravilnikom DVT - kaže Nenad... More detail
„Nijedna vlast nije rešavala politički pritiske na pravosuđe, pa ni aktuelna“ „Nijedna vlast nije rešavala politički pritiske na pravosuđe, pa ni aktuelna“ Politički uticaj na pravosuđe postoji, smatra poverenik za samostalnost tužilaca Goran Ilić. On kaže da je predsednik Srbije u pravu kada kaže da... More detail
Ivošević: Problemi u pravosuđu danas dvostruko gori Ivošević: Problemi u pravosuđu danas dvostruko gori Dobro je što je predsednik rekao da problem postoji iako nasleđen, budući da predstavnici vladajuće koalicije neretko u javnim nastupima tvrde suprotno,... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije