Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja Obaveštenje nereizabranim kolegama

Obaveštenje nereizabranim kolegama


Beograd, 23. maj 2013.

Poštovane koleginice i kolege, nereizabrani javni tužioci i zamenici javnih tužilaca tokom opšteg izbora 2009, obaveštavamo vas da je Udruženju tužilaca Srbije, dana 20. 05. 2013. godine, dostavljen dopis Ministarstva pravde i državne uprave u cilju postizanja sporazuma u vezi sa isplatom materijalne i nematerijalne štete na koju imate pravo po odluci Ustavnog suda.

Dopisom se predlaže da nereizabrani tužioci i zamenici tokom opšteg izbora 2009. godine, ovlaste svoje predstavnike kako bi se pronašlo zajedničko rešenje u što skorijem roku u vezi isplate materijalne i nematerijalne štete.

Predlažem da se upoznate sa dopisom, koji se nalazi na sajtu Udruženja, i odredite dva do tri predstavnika na nivou svakog Apelacionog javnog tužilaštva, koji bi bili ovlašćeni da vas zastupaju prilikom razgovora i iznesu vaše predloge.

Molim vas da podatke o vašim predstavnicima dostavite do utorka, 28. maja, pisanim putem na adresu kancelarije Udruženja tužilaca ili elektronskom poštom na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Dopis treba da sadrži ime i prezime predstavnika, njihove elektronske i poštanske adrese, kao i brojeve telefona.

Predstavnici će biti obavešteni o danu i času sastanka sa predstavnicima Ministarstva.

Napominjemo da je uloga Udruženja tužilaca da organizuje sastanak i dovede u vezu predstavnike nereizabranih kolega sa predstavnicima Ministarstva, ali ne i da učestvuje u razgovorima.

Predsednik UTS,
dr Goran Ilić

Poslednje vesti

Ilić: Nedopustiva praksa zvaničnika u slučaju Cvetkovića Ilić: Nedopustiva praksa zvaničnika u slučaju Cvetkovića Poverenik za samostalnost javnog tužilaštva Goran Ilić izjavio je da konferencije za novinare i izjave najviših državnih zvaničnika o tome do kakvih... More detail
Goran Ilić: Kako da tužilac vodi istragu protiv političara ako ga bira politika? Goran Ilić: Kako da tužilac vodi istragu protiv političara ako ga bira politika? Predsednik Udruženja tužilaca Srbije Goran Ilić navodi da aktuelni ustavni amandmani vode politizaciji pravosuđa i smanjenju nezavisnosti. Ako vrhovnog... More detail
Delegacija iz Kenije u poseti Udruženju tužilaca Srbije Delegacija iz Kenije u poseti Udruženju tužilaca Srbije Predsednik Udruženja tužilaca Srbije, dr Goran Ilić i potpredsednica Programskog saveta UTS, dr Marina Matić Bošković sastali su se sa delegacijom... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije