Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja Obaveštenje nereizabranim kolegama

Obaveštenje nereizabranim kolegama


Beograd, 23. maj 2013.

Poštovane koleginice i kolege, nereizabrani javni tužioci i zamenici javnih tužilaca tokom opšteg izbora 2009, obaveštavamo vas da je Udruženju tužilaca Srbije, dana 20. 05. 2013. godine, dostavljen dopis Ministarstva pravde i državne uprave u cilju postizanja sporazuma u vezi sa isplatom materijalne i nematerijalne štete na koju imate pravo po odluci Ustavnog suda.

Dopisom se predlaže da nereizabrani tužioci i zamenici tokom opšteg izbora 2009. godine, ovlaste svoje predstavnike kako bi se pronašlo zajedničko rešenje u što skorijem roku u vezi isplate materijalne i nematerijalne štete.

Predlažem da se upoznate sa dopisom, koji se nalazi na sajtu Udruženja, i odredite dva do tri predstavnika na nivou svakog Apelacionog javnog tužilaštva, koji bi bili ovlašćeni da vas zastupaju prilikom razgovora i iznesu vaše predloge.

Molim vas da podatke o vašim predstavnicima dostavite do utorka, 28. maja, pisanim putem na adresu kancelarije Udruženja tužilaca ili elektronskom poštom na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Dopis treba da sadrži ime i prezime predstavnika, njihove elektronske i poštanske adrese, kao i brojeve telefona.

Predstavnici će biti obavešteni o danu i času sastanka sa predstavnicima Ministarstva.

Napominjemo da je uloga Udruženja tužilaca da organizuje sastanak i dovede u vezu predstavnike nereizabranih kolega sa predstavnicima Ministarstva, ali ne i da učestvuje u razgovorima.

Predsednik UTS,
dr Goran Ilić

Poslednje vesti

Pohvala jedino za uvođenje Poverenika za samostalnost tužilaca Pohvala jedino za uvođenje Poverenika za samostalnost tužilaca U izveštaju organizacije Grupe država protiv korupcije (GRECO), pod tačkom 60, između ostalog pohvaljena je inicijativa uvođenja Poverenika za samostalnost... More detail
Nenad Stefanović za Vreme: Ustavne promene i posledice Nenad Stefanović za Vreme: Ustavne promene i posledice Ministarstvo pravde je objavilo tzv. radni tekst amandmana za oblast pravosuđa, sa kojim je napravljen zaokret u odnosu na usvojeni akcioni plan, u pravcu... More detail
Strukovna udruženja: Izmene Ustava umanjuju nezavisnost Strukovna udruženja: Izmene Ustava umanjuju nezavisnost Lidija Komlen-Nikolić iz Udruženja tužilaca Srbije je na konferenciji za novinare u Beogradu ukazala da predloženi amandmani ne obezbeđuju samostalnost... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije