Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost Saopštenje Udruženja tužilaca Srbije upućeno redakciji dnevnog lista "Kurir"

Saopštenje Udruženja tužilaca Srbije upućeno redakciji dnevnog lista "Kurir"

UTS Na osnovu saznanja dostupnih Udruženju javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, obaveštavamo vas da je u članku od 29.7.2015. godine, objavljenom u štampanom izdanju lista ''Kurir'', koji se odnosio na ''slučaj'' izvršenja krivičnog dela Obljuba nad nemoćnim licem iz čl. 179. st. 2. u vezi st. 1. KZ, u noći između 21. i 22.07.2015. godine u Ubu nad oštećenim maloetnim licem K.S. objavljena netačna informacija da su maloletna lica za koje postoji sumnja da su izvršili to krivično delo, u tom trenutku, na slobodi.

U članku, naime, nije objavljena tačna i potpuna informacija da su maloletnici za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo, dan ranije 28. 07. 2015. godine, po nalogu zamenika Višeg javnog tužioca u Valjevu Nenada Marinkovića  lišeni slobode, kao i da je po predlogu za određivanje pritvora zamenika javnog tužioca rešenjem sudije za maloletnike Višeg suda u Valjevu maloletnim osumnjičenim licima određen pritvor.

Dostavljamo vam ovu informaciju u uverenju da će  njeno objavljivanje doprineti pravilnom i potpunom informisanju javnosti.

Šta srpski tužioci očekuju od ustavnih promena Šta srpski tužioci očekuju od ustavnih promena Ključno je da mi smatramo da se sada traži model relokacije političkog uticaja. Do sada su to bili vlada i parlament a sada se pokušava da se kroz... More detail
Tužioci pozdravljaju novi zakon za borbu protiv korupcije, ali ističu i ove njegove mane Tužioci pozdravljaju novi zakon za borbu protiv korupcije, ali ističu i ove njegove mane Udruženje tužilaca Srbije pozdravilo je neka rešenja novog zakona usmerenog na efikasniju borbu protiv korupcije, poput formiranja posebnih odeljenja... More detail
Pomoćnici sudija i tužilaca negoduju zbog plata akademaca Pomoćnici sudija i tužilaca negoduju zbog plata akademaca "Njihova trenutna uloga u pravosudnom sistemu je nejasna za sada, jer nije definisano na koji način doprinose poslovima u sudovima, odnosno javnim tu... More detail