Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Aktivnosti Vesti Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61

Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61

Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61Odlukom Vlade Republike Srbije od 18.07.2018. godine o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, Državnom veću tužilaca odobrena su sredstva za rad osnovnih javnih tužilaštava u ukupnom iznosu od 117.890.000,00 dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za isplatu plata i dodataka za nosioce javnotužilačke funkcije.

Ovo značajno povećanje sredstava omogućiće nesmetano funkcionisanje javnih tužilaštava do kraja godine, uključujući i mogućnost proširenja sistematizacije broja nosilaca javnotužilačke funkcije u javnim tužilaštvima u kojima je to neophodno, a posebno imajući u vidu osnovna javna tužilaštva iz kojih su zamenici javnih tužilaca upućeni u posebna odeljenja viših javnih tužilaštava. U vezi sa navedenim upućen je zahtev Ministarstvu pravde za izmenu Odluke o broju zamenika javnih tužilaca u Republici Srbiji, a nakon dobijanja saglasnosti, Državno veće tužilaca će do kraja godine raspisati novi oglas za izbor zamenika javnih tužilaca po proširenoj sistematizaciji.

Ujedno obaveštavamo da je u toku mandata aktuelnog saziva Državnog veća tužilaca, počev od 06. aprila 2016. godine do danas, ukupno izabrano 120 zamenika javnih tužilaca (od čega 95 u osnovnim javnim tužilaštvima, 19 u višim, 1 u TRZ, 2 u TOK i 3 u RJT). Takođe, u toku su konkursi za izbor još 61 zamenika javnih tužilaca (od čega 39 u osnovnim javnim tužilaštvima, 13 u višim, 4 u apelacionim i 5 u TRZ). Izvršeno je i proširenje postojeće sistematizacije broja nosilaca javnotužilačke funkcije za ukupno 19 mesta, a aktuelni predlog za dodatno proširenje se odnosi na novih 17 mesta.

Državno veće tužilaca će nastaviti da ulaže napore za poboljšanje ljudskih i ekonomskih resursa javnih tužilaštava u uverenju da je to najbolji put za jačanje efikasnosti javnotužilačkog sistema i bezbednosti građana Republike Srbije.

Državno veće tužilaca

Poslednje vesti

Sedma plenarna sednica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji Sedma plenarna sednica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji Nacionalni konvent o Evropskoj uniji organizuje Sedmu plenarnu sednicu Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, koja će se održati u ponedeljak,... More detail
Deo Izveštaja Evropske komisije koji se odnosi na vladavinu prava Deo Izveštaja Evropske komisije koji se odnosi na vladavinu prava Nezavisnost i nepristrasnost Trenutni ustavni i zakonodavni okvir i dalje ostavljaju prostor za neprimerene političke uticaje na pravosuđe.  More detail
Nastavlja se svakodnevna jednočasovna obustava rada u sudovima i tužilaštvima Srbije: Štrajk pravosuđa opravdan, sudstvo pod pritiskom Nastavlja se svakodnevna jednočasovna obustava rada u sudovima i tužilaštvima Srbije: Štrajk pravosuđa opravdan, sudstvo pod pritiskom Sudstvo je prema našem zakonodavstvu nezavisno a javno tužilaštvo samostalno. Međutim, i sudstvo i tužilaštvo se suočavaju sa brojnim pritiscim More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije