Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Aktivnosti Vesti Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61

Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61

Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61Odlukom Vlade Republike Srbije od 18.07.2018. godine o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, Državnom veću tužilaca odobrena su sredstva za rad osnovnih javnih tužilaštava u ukupnom iznosu od 117.890.000,00 dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za isplatu plata i dodataka za nosioce javnotužilačke funkcije.

Ovo značajno povećanje sredstava omogućiće nesmetano funkcionisanje javnih tužilaštava do kraja godine, uključujući i mogućnost proširenja sistematizacije broja nosilaca javnotužilačke funkcije u javnim tužilaštvima u kojima je to neophodno, a posebno imajući u vidu osnovna javna tužilaštva iz kojih su zamenici javnih tužilaca upućeni u posebna odeljenja viših javnih tužilaštava. U vezi sa navedenim upućen je zahtev Ministarstvu pravde za izmenu Odluke o broju zamenika javnih tužilaca u Republici Srbiji, a nakon dobijanja saglasnosti, Državno veće tužilaca će do kraja godine raspisati novi oglas za izbor zamenika javnih tužilaca po proširenoj sistematizaciji.

Ujedno obaveštavamo da je u toku mandata aktuelnog saziva Državnog veća tužilaca, počev od 06. aprila 2016. godine do danas, ukupno izabrano 120 zamenika javnih tužilaca (od čega 95 u osnovnim javnim tužilaštvima, 19 u višim, 1 u TRZ, 2 u TOK i 3 u RJT). Takođe, u toku su konkursi za izbor još 61 zamenika javnih tužilaca (od čega 39 u osnovnim javnim tužilaštvima, 13 u višim, 4 u apelacionim i 5 u TRZ). Izvršeno je i proširenje postojeće sistematizacije broja nosilaca javnotužilačke funkcije za ukupno 19 mesta, a aktuelni predlog za dodatno proširenje se odnosi na novih 17 mesta.

Državno veće tužilaca će nastaviti da ulaže napore za poboljšanje ljudskih i ekonomskih resursa javnih tužilaštava u uverenju da je to najbolji put za jačanje efikasnosti javnotužilačkog sistema i bezbednosti građana Republike Srbije.

Državno veće tužilaca

Poslednje vesti

Struka ima niz primedbi na finalni nacrt ustavnih amandmana Struka ima niz primedbi na finalni nacrt ustavnih amandmana Amandmani na Ustav Srbije koje je Ministarstvo pravde predložilo 15. oktobra nisu suštinski poboljšali prethodni tekst, a njima se politički uticaj... More detail
 Saopštenje povodom četvrtog nacrta amandmana na Ustav Republike Srbije Saopštenje povodom četvrtog nacrta amandmana na Ustav Republike Srbije Ministarstvo pravde je 15. oktobra objavilo četvrtu verziju Nacrta amandmana na Ustav Republike Srbije. Iako Ministarstvo tvrdi da su amandmani unapređeni... More detail
Veliki broj odredbi ustavnih amandmana u koliziji sa preporukama iz Evrope, pokazuje analiza Udruženja tužilaca Srbije: Tužioci nezadovoljni nacrtom Ustava Veliki broj odredbi ustavnih amandmana u koliziji sa preporukama iz Evrope, pokazuje analiza Udruženja tužilaca Srbije: Tužioci nezadovoljni... Najveći broj odredbi Nacrta ustavnih amandmana, koje se tiču budućeg ustavnog položaja tužilaca, u sukobu su sa mišljenjem Venecijanske komisije... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije