Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Aktivnosti Vesti Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61

Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61

Aktuelni saziv DVT do sada izabrao 120 zamenika, a do kraja godine jos 61Odlukom Vlade Republike Srbije od 18.07.2018. godine o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, Državnom veću tužilaca odobrena su sredstva za rad osnovnih javnih tužilaštava u ukupnom iznosu od 117.890.000,00 dinara radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za isplatu plata i dodataka za nosioce javnotužilačke funkcije.

Ovo značajno povećanje sredstava omogućiće nesmetano funkcionisanje javnih tužilaštava do kraja godine, uključujući i mogućnost proširenja sistematizacije broja nosilaca javnotužilačke funkcije u javnim tužilaštvima u kojima je to neophodno, a posebno imajući u vidu osnovna javna tužilaštva iz kojih su zamenici javnih tužilaca upućeni u posebna odeljenja viših javnih tužilaštava. U vezi sa navedenim upućen je zahtev Ministarstvu pravde za izmenu Odluke o broju zamenika javnih tužilaca u Republici Srbiji, a nakon dobijanja saglasnosti, Državno veće tužilaca će do kraja godine raspisati novi oglas za izbor zamenika javnih tužilaca po proširenoj sistematizaciji.

Ujedno obaveštavamo da je u toku mandata aktuelnog saziva Državnog veća tužilaca, počev od 06. aprila 2016. godine do danas, ukupno izabrano 120 zamenika javnih tužilaca (od čega 95 u osnovnim javnim tužilaštvima, 19 u višim, 1 u TRZ, 2 u TOK i 3 u RJT). Takođe, u toku su konkursi za izbor još 61 zamenika javnih tužilaca (od čega 39 u osnovnim javnim tužilaštvima, 13 u višim, 4 u apelacionim i 5 u TRZ). Izvršeno je i proširenje postojeće sistematizacije broja nosilaca javnotužilačke funkcije za ukupno 19 mesta, a aktuelni predlog za dodatno proširenje se odnosi na novih 17 mesta.

Državno veće tužilaca će nastaviti da ulaže napore za poboljšanje ljudskih i ekonomskih resursa javnih tužilaštava u uverenju da je to najbolji put za jačanje efikasnosti javnotužilačkog sistema i bezbednosti građana Republike Srbije.

Državno veće tužilaca

Poslednje vesti

Markeš: Nema demokratije bez nezavisnih sudova i nezavisnog tužilaštva Markeš: Nema demokratije bez nezavisnih sudova i nezavisnog tužilaštva Predsednik Upravnog odbora Evropskog udruženja sudija i tužilaca za demokratiju i slobodu Filip Markeš izjavio je da danas problem sa demokratijom nema... More detail
Ne odgovara im stvarnost, pa kreiraju svoju Ne odgovara im stvarnost, pa kreiraju svoju Naše izvršne vlasti su navikle na to da je čitava vlast njihova i da ta ona ne može ni sa kim da se deli. Zato su svi koji misle drugačije i spremni... More detail
Negativna kampanja protiv pet članova Državnog veća tužilaca se nastavlja: Udruženje tužilaca na udaru zbog kritika vlasti Negativna kampanja protiv pet članova Državnog veća tužilaca se nastavlja: Udruženje tužilaca na udaru zbog kritika vlasti Udruženje tužilaca Srbije, strukovno udruženje čiji su stavovi često u sukobu sa onima izvršne vlasti, iznova se našlo na stranicama tabloida. More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije