Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja Obaveštenje nereizabranim kolegama

Obaveštenje nereizabranim kolegama


Beograd, 23. maj 2013.

Poštovane koleginice i kolege, nereizabrani javni tužioci i zamenici javnih tužilaca tokom opšteg izbora 2009, obaveštavamo vas da je Udruženju tužilaca Srbije, dana 20. 05. 2013. godine, dostavljen dopis Ministarstva pravde i državne uprave u cilju postizanja sporazuma u vezi sa isplatom materijalne i nematerijalne štete na koju imate pravo po odluci Ustavnog suda.

Dopisom se predlaže da nereizabrani tužioci i zamenici tokom opšteg izbora 2009. godine, ovlaste svoje predstavnike kako bi se pronašlo zajedničko rešenje u što skorijem roku u vezi isplate materijalne i nematerijalne štete.

Predlažem da se upoznate sa dopisom, koji se nalazi na sajtu Udruženja, i odredite dva do tri predstavnika na nivou svakog Apelacionog javnog tužilaštva, koji bi bili ovlašćeni da vas zastupaju prilikom razgovora i iznesu vaše predloge.

Molim vas da podatke o vašim predstavnicima dostavite do utorka, 28. maja, pisanim putem na adresu kancelarije Udruženja tužilaca ili elektronskom poštom na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Dopis treba da sadrži ime i prezime predstavnika, njihove elektronske i poštanske adrese, kao i brojeve telefona.

Predstavnici će biti obavešteni o danu i času sastanka sa predstavnicima Ministarstva.

Napominjemo da je uloga Udruženja tužilaca da organizuje sastanak i dovede u vezu predstavnike nereizabranih kolega sa predstavnicima Ministarstva, ali ne i da učestvuje u razgovorima.

Predsednik UTS,
dr Goran Ilić

Poslednje vesti

Ilić: Predlozi ne eliminišu uticaj politike na pravosuđe Ilić: Predlozi ne eliminišu uticaj politike na pravosuđe Ministarka pravde kazala da veruje da je politizacija pravosuđa potpuno isključena jer je izvršna vlast, prema njenoj oceni, potpuno eliminisana iz... More detail
Vlast i struka suprotno o ustavnim amandmanima o pravosuđu Vlast i struka suprotno o ustavnim amandmanima o pravosuđu Inicijativu za promenu dela Ustava o pravosuđu Vlada će u Skupštinu uputiti narednih dana, najkasnije početkom oktobra, najavljuje ministarka pravde... More detail
Struka i Vlada i dalje različito o ustavnim amandmanima (VIDEO) Struka i Vlada i dalje različito o ustavnim amandmanima (VIDEO) Posle godinu i po dana rasprave, mišljenja Venecijanske komisije i usaglašavanja teksta ustavnih amandmana o pravosuđu, Ministarstvo pravde uverava... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije