Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije

Udruženje tužilaca Srbije

Vi ste ovde: Početna Press centar Obaveštenja Regionalna konferencija "Reforma pravosuđa i uloga strukovnih udruženja"

Regionalna konferencija "Reforma pravosuđa i uloga strukovnih udruženja"


Beograd, 4. novembar 2013.

U petak 8. novembra 2013. godine,sa početkom u 09.30 časova održaće se Regionalna konferencija koju organizuje Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Tema konferencije će biti “Reforma pravosuđa i uloga strukovnih udruženja”.

Danas, s obzirom na sve veće promene, potrebu saradnje i usklađivanja između zakonodavstava, kao i konstantne unutrašnje promene sistema ova tema se pokazuje sve značajnijom.

Imajući u vidu da je ove godine u Srbiji usvojena nova Nacionalna strategija reforme pravosuđa za period 2013-2018, kojom su predviđene značajne promene sistema, smatrali smo da je od velikog značaja da sa kolegama iz regiona razmenimo iskustva i zajedinički utvrdimo koji koraci bi bili najprimereniji za ostvarivanje pojedinih ciljeva reforme.

Takođe, poglavlje 23 - Pravosuđe i osnovna ljudska prava, prvo se otvara za proces pregovora o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

Za početak konferencije predviđene su uvodne napomene gde će svoju reč dati organizatori Konferencije, kao i predstavnici međunarodne zajednice u Srbiji.

Na konferenciji je u nastavku i u okviru panela I predviđeno da se govori o “reformi pravosuđa”, a u okviru panela II o “transparentnom i objektivnom ocenjivanju tužilaca”. Treći panel posvećen je „ulozi strukovnih udruženja“. Predviđeno trajanje konferencije je do 17 časova.

Poslednje vesti

Saopštenje UTS vezano za odluku Narodne skupštine povodom izbora kandidata za prvi izbor zamenika javnih tužilaca, koje je predložilo DVT Saopštenje UTS vezano za odluku Narodne skupštine povodom izbora kandidata za prvi izbor zamenika javnih tužilaca, koje je predložilo DV Narodna skupština nije izabrala dva kandidata za prvi izbor zamenika javnih tužilaca, koje je predložilo Državno veće tužilaca. Kandidate je... More detail
NIN: Vladine nevladine organizacije NIN: Vladine nevladine organizacije Nakon što je ionako slabašnu državu kidnapovala i svela na status paradržave, vlast u Srbiji stvara i paradruštvo, ujedno paralelno i paralisano,... More detail
Pravnici: Venecijanska komisija nije dala pozitivnu ocenu Pravnici: Venecijanska komisija nije dala pozitivnu ocenu Netačni su podaci Ministarstva pravde Srbije o tome da je Venecijanska komisija Saveta Evrope pozitivno ocenila nacrt najnovije, četvrte verzije amandmana... More detail
UTSUdruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca je profesionalna, nevladina organizacija, koja za cilj ima afirmaciju i zaštitu položaja i ugleda nosilaca javnotužilačke funkcije i postizanje pravne sigurnosti, samostalnosti i nezavisnosti javnog tužilaštva.

Newsletter

Prijavite se za bilten Udruženja tužilaca Srbije