Vi ste ovde: Početna Press centar Saopštenja za javnost UTS najoštrije osuđuje napad na kolegu zamenika Višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića

UTSNa žalost, ponovo se obraćamo javnosti sa osudom, ovaj put povodom napada na kolegu zamenika Višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića. Konkretni napad je poslednji u nizu napada, kako na članove javnotužilačke organizacije, tako i na sudije i advokate.

Bezbednost kolega, koji štite poštovanje prava građana u sudskim i svim ostalim postupcima je preduslov za bezbednost društva u celini i vladavinu prava.

Napadi na ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi nosi sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane.

Podsećamo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija učestali i izražavamo bojazan da su ovi napadi rezultat neprimerenog javnog diskursa o ulozu sudija, tužilaca i advokata u demokratskom društvu.

Stoga pozivamo sve medije i javne ličnosti da u svojim saopštenjima i izjavama poštuju pravosudne profesije.

UTS

Saopštenje povodom još jednog vida zloupotrebe medija Saopštenje povodom još jednog vida zloupotrebe medija Po ko zna koji put javnost Srbije je svedok zloupotrebe medija u svrhu diskreditacije kredibiliteta pojedinca, koji se usuđuje da koristi Ustavom zagarantovano... More detail
Pohvala darovitosti da se izbegne reč nezavisan (ili poneki argument zbog čega bi javno tužilaštvo trebalo da bude nezavisan organ) Pohvala darovitosti da se izbegne reč nezavisan (ili poneki argument zbog čega bi javno tužilaštvo trebalo da bude nezavisan organ) Ako javno tužilaštvo i dalje bude samostalan državni organ, najveći učinak amandmana će biti u onom što neće biti izmenjeno, a to je kontrola politike... More detail
Platforma Platforma "Otvorena vrata pravosuđa" počela sa radom Počela je sa radom platforma Otvorena vrata pravosuđa. To je digitalni portal edukativnog karaktera, kreiran da omogući građanima lakše informisanje... More detail